Gør din bil klar til kør-selv-ferien

Sommeren er godt i gang, og det er endelig blevet tid til den længe ventede sommerferie. Man kan næsten ikke sige ordet ”sommerferie”, uden at sige Road trip eller kør-selv-ferie. Danskerne elsker nemlig kør-selv-ferie. Vi kører på ferie som aldrig før. Derfor er det også vigtigt at huske, at gøre bilen klar til den lange tur. Mange tager turen ned gennem Tyskland, og ender i Italien, Frankrig eller Spanien. Derfor skal bilen være i tiptop form, inden man begiver sig ud på den lange tur.

Gør det selv

Der er meget du selv kan gøre, når bilen skal gøres klar til den lange tur. En god ide er selvfølgelig at rengøre den. Der findes nærmeste ikke nogen bedre følelse end, når man sætter sig ind i en ren bil. Derfor er det også en god ide at gøre inden I kører syd på. Sørg for at give den en ordentlig tur, båden indeni og uden på.

Det kan også være smart at beskytte bilen mod små ridser, småsten og snavs. Dette kan du gøre nemt ved at montere stænklapper. Det er et stykke gummi du monterer bag bilens hjul. På den måde kan man altså sørge for at bilen ikke bliver skadet, når snavs og sten hvirvler op fra vejen.

Husk også at tjekke op på regler og krav i de lande man kører igennem. Mange lande kræver miljømærke, førstehjælpskasse, advarselstrekant eller brandslukker i bilen.

Kør bilen til service

Inden I skal den lang tud syd på, er det en god ide at få tjekket, om bilen er klar til at køre den lange tur. Kør bilen en tur på værkstedet, og lad en autoriseret kigge på om bilen er klar til turen. Her vil de kigge på bremser, olie, dæktryk osv. Det giver en ro i maven at vide, at bilen er klar til at køre så langt.