Kom godt i gang med selv at skifte dæk på din bil

Mange danskere får skiftet dæk på bilen to gange om året. Der bliver nemlig både skiftet fra vinterdæk til sommerdæk og omvendt. De fleste benytter sig af et lokalt værksted, når der skal skiftes dæk. Men hvorfor begynder du ikke bare selv at skifte dæk? Det er slet ikke så svært, som du måske går og tror.

Det rette udstyr er en engangsinvestering

For at kunne skifte dæk på din bil skal du naturligvis have det rette udstyr. Det koster lidt, men det er en engangsinvestering, hvorimod et værkstedsbesøg koster penge hver gang. Herunder kan du se en liste med ting, som du skal have fat i for selv at kunne skifte dine bildæk:

  • Donkraft
  • Momentnøgle
  • Hjulnøgle
  • Dæktryksmåler

Ønsker du at have flere redskaber, kan du også investere i en måler til mønsterdybden på dine dæk. Men inden du farer ud og køber de ting, der står på listen, er det en god idé at tjekke i din bil, om du har nogle af tingene.

Det kan være, at der allerede er en donkraft i din bils bagagerum ved reservehjulet. Er det tilfældet, skal du ikke i gang med at undersøge markedet for donkrafte. Der kan også sagtens ligge en hjulnøgle.

Sådan skifter du dæk på din bil

Start med at stille bilen på et stabilt og fast underlag. Find alt det udstyr frem, som du skal bruge. I bilens instruktionsbog kan du finde dens løftepunkter til donkraften. Tag dækkene på bilen af et efter et og monter derefter de nye dæk.