Guide: Skal du vælge en fast eller variabel el-pris?

Flere kan være i tvivl, når de skal vælge et nyt elselskab, hvorvidt de skal vælge en fast eller variabel el-pris. Du kan læse nærmere her og få en guide til, hvilke fordele, der er ved at vælge en fast el-pris og ved at vælge en variabel el-pris, som forhåbentligt gør valget nemmere at træffe.

Fast eller variabel elpris?

Flere har svært ved at vælge, om de skal have en Fast eller variabel elpris. Der er forskellige fordele ved begge.

  • Ved en fast elpris, betaler du en fast pris for din el, til gengæld vil prisen ofte være højere end ved en variabel elpris. Du undgår dog, hvis der er opstår højere udsving, at få en højere regning. Nogen finder det rart at kende til deres elpris.

  • Hvis du vælger en variabel elpris, er du ikke bundet af en fast elpris, som ofte vil være have en højere pris pr. kWh, da elselskabet skal være sikre på at tjene penge. Du vil derfor kunne spare penge ved at vælge en variabel elpris. I tider med høje udsving kan du tjekke elprisen og gøre huslige pligter som kræver mere strøm, så du kører din vaske- og opvaskemine, når elpriserne er lavere.

Få gode tips til at spare penge i hjemmet

Fast eller variabel elpris, uanset hvilken elpris du vælger, så er der flere gode tips til, hvordan du kan spare penge i hjemmet. Du kan læse nærmere her.

  • Sluk for din stikkontakter, så de ikke står på standby.

  • Har du gamle apparater, som du anvender meget i dagligdagen og har et højt strømforbrug, kan du overveje at udskifte apparatet til et nyere.

  • Tænd kun lyset, når der reelt er behov for det. Mange har en vane med at tænde sine loftlamper, selvom der er sollys og der ikke er behov for det.