Skal du stå for drikkevarerne til sommerens middage på terrassen?

Til mange middagsselskaber blandt venner og familien, er en god flaske vin fast inventar på middagsbordet, hvor der hos andre er både mock- og cocktails på menuen. Uanset hvad du synes er lækkert, så findes der en lang række muligheder for at servere noget lækkert for dine gæster hele aftenen igennem. Læs med her og få inspiration til, hvordan du udvælger de rigtige drikkevarer til sommerens middage.

Byd dine gæster velkommen

Når gæsterne skal bydes velkommen, så vælger mange at servere en form for velkomstdrink, som egner sig godt til lidt lette snacks. Her er spritz-drinks i forskellige varianter et populært valg. Du kan for eksempel prøve noget nyt og bruge limoncello i stedet for den meget kendte variant Aperol Spritz. En flaske prosecco, limoncello, danskvand, noget sirup, og eventuelt nogle isterninger, og så har du en forfriskende, lækker velkomstdrink.

Et godt valg til hovedretten

Til middagenes hovedretter er der mange mennesker, der vælger at gå med en rødvin til maden. Der findes mange muligheder alt efter hvad der serveres for gæsterne af mad. For eksempel er den italienske vintype amarone della valpolicella en rigtig populær type af vin, som mange synes går godt til mange forskellige former for mad. Amarone della Valpolicella er for det meste en tør rødvin med en behagelig eftersmag.

Slut af lidt sødere

Slutter middagen af med en lækker, sød dessert så kan det være at en form for dessertvin er et godt valg for jer. De sødlige dessertvine findes både i en rød og hvid udgave, og er blandt andet fra både Frankrig, Italien og Tyskland. Især Tyskland og Italien er meget kendte for deres produktion af henholdsvis riesling og moscato. Efter middagen kunne det måske også være skønt for dine gæster med en form for lækker, forfriskende mock- eller cocktail af forskellig art.