Sådan kan du undgå løbeskader

Løb er en fremragende motionsform, og derfor er der også mange, som holder sig aktiv på denne måde. Men hvis du løber meget, er der en risiko for, at du får en løbeskade. Det er bestemt ikke sjovt at blive skadet, hvis du elsker at være aktiv. Her finder du flere tips til, hvordan du kan prøve at undgå løbeskader.

Sørg for, at din krop får nok hvile

Det er alfa og omega, at du lader din krop restituere mellem dine løbeture. Du bør altså ikke løbe hver eneste dag i løbet af ugen. Derimod bør du sørge for, at din krop får nok hvile, så den igen bliver klar til at komme på en ny løbetur. Det er vigtigt, at du planlægger hviledage selvom, at du har løbet i mange år.

Hold øje med din krops signaler

Derudover er det vigtigt, at du holder øje med og respekterer din krops signaler. Det vil sige, at hvis du eksempelvis halter rundt eller lignende, så skal du ikke tage ud på en løbetur. Det kan i værste tilfælde ende med, at du pådrager dig en skade. Du bør i stedet hvile og holde en pause. Når du igen er klar, kan du snøre løbeskoene, finde dit Garmin løbeur frem og komme afsted.

Tilføj andre former for træning til din træningsrutine

Det kan ydermere være en fordel at træne på andre måder end kun at løbe. Det kan være alt lige fra styrketræning til cykling. Eksempelvis styrker styrketræning dine muskler samt dine sener. Udover dette gør styrketræning også dine muskler og sener mere modstandsdygtige, når det kommer til belastning.