Sådan søger du om skilsmisse online i Danmark

Hvis du har truffet den svære beslutning om at lade dig skille fra din partner, skal du nu til at gennemgå processen med at afslutte dit ægteskab rent formelt set. Dette kan gøres relativt nemt og hurtigt online. Det kommer dog meget an på omstændighederne. Det vil sige, om I har børn, deler ejendom, har andre aktiver sammen eller har økonomiske krav mod hinanden. I denne artikel vil vi hjælpe dig med, hvordan du søger om skilsmisse online. 

Udfyld en online formular hos Familieretshuset

Det første, du skal gøre, er at udfylde en onlineformular på Familieretshusets hjemmeside. Familieretshuset er det, som vi førhen kendte som Statsforvaltningen. Du skal oplyse dine personlige oplysninger og din ægtefælles oplysninger. Formularen vil også bede om oplysninger om eventuelle børn, som I har sammen, samt om jeres nuværende boligforhold. Du skal også angive den årsagen til din skilsmisse. I formularen skal I også oplyse, hvem af jer der bliver boende i huset eller ejendommen, I deler sammen. Du finder de nødvendige papir på hjemmesiden. Du indsender formularen elektronisk med dit NemID. Herefter vil I blive kontaktet vedrørende jeres skilsmisse.

Hvis I er uenige om skilsmissen

Hvis du og din ægtefælle ikke kan blive enige om skilsmissen, skal I kontakte Familieretshuset hver især. Det vil tage længere tid, end hvis I begge er enige. Du skal også udfylde en anden formular. Det kan f.eks. være en formular til forældremyndighed eller bopæl. Det kan ofte være årsagen til, at folk er uenige om skilsmissen. I kan få hjælp fra en advokat eller en mægler til at forsøge at nå til enighed. Familieretten træffer en afgørelse, hvis I ikke kan blive enige. En skilsmisseadvokat har forstand på hele processen. Det er alt fra skilsmisse papir til børn, bopæl og forældremyndighed.

Hvad sker der nu?

Det næste, der sker, er, at skilsmissen registreres hos Familieretshuset. Du vil blive opkrævet et gebyr på 650 kroner for at blive skilt.  Du vil få en bekræftelse på, at skilsmissen er blevet registreret. I de fleste tilfælde vil man først blive separeret, før man bliver skilt. Hvis I begge er enige om skilsmissen, så kan I blive skilt med det samme.  Skilsmissen vil dog først blive afsluttet efter fire uger eller mere. Dette er for at give en af jer mulighed for at ændre mening, hvis I pludselig har skiftet mening. Efter fire uger er skilsmissen endelig og kan ikke omgøres. Derfor er det vigtigt, at I begge er indforstået med produceren. 

Hvis du har spørgsmål vedrørende din skilsmisse og hvordan produceren forløber sig, så bør du altid snakke med en advokat eller en anden sagkyndig. Det kan give dig ro i sindet, så du ved hvad du skal til at gennemgå og kender til alle trinene. På Familieretshusets hjemmeside kan du også finde spørgsmål og svar, hvis du har nogle.