Sådan behandler du din hæmoride

Hæmorider kan være rigtig ubehagelige, og det er en tilstand, som vi alle gerne vil undgå. Sådan forholder virkeligheden sig dog desværre ikke, for faktisk har cirka en tredjedel af den danske befolkning en hæmoride. Størrelsen på hæmorider kan variere, og derfor kan der også være stor forskel på, hvordan det opleves. Hæmoridens placering har ligeledes indflydelse på, hvordan tilstanden opleves.

Hvis du skulle være så uheldig at være ramt af en hæmoride, er der heldigvis mange ting, som du kan gøre. Hæmorider er som sagt en almindelig tilstand, og der er som sådan ikke noget farligt ved at have en hæmoride. Derfor er det dog alligevel fuldt forståeligt, at du meget gerne vil af med den.

Hvordan opleves hæmorider?

Hæmorider giver en række forskellige symptomer, som du skal være opmærksom på. Derudover er det også vigtigt at være opmærksom på, at der er mere alvorlige tilstande, som kan have lignende symptomer. Derfor kan det anbefales, at du søger læge, hvis du er den mindste i tvivl om, hvorvidt du har en hæmoride eller ej. En hæmoride giver ofte kløe og svien omkring endetarmen, og der kan også være blod i afføringen, når du har en hæmoride. Dette skyldes, at hæmoriden brister, når du laver nummer 2 på toilettet. Ovenstående symptomer kan dog også være udtryk for en rift, en infektion eller i værste fald kræft.

Sådan behandler du hæmorider

Der findes mange forskellige præparater, som behandler hæmorider. Du kan finde hjælp til behandling af hæmorider ved at klikke på linket. Nogle foretrækker at bruge en salve til at få bugt med hæmorider, og dette kan også være en god måde at komme tilstanden til livs på. Hvis du er meget ramt af hæmorider, kan du også søge hjælp hos din læge. Men med en rigtig kost og gode toiletvaner, mindsker du risikoen for udvikling af hæmorider betydeligt.