Hvad stiller man op med gammelmandsvorter?

Har du gammelmandsvorter eller seboroiske vorter, som det også hedder? Så er du måske også interesseret i at finde ud af, hvad du stiller op med dem. For hvad end de er til gene, fordi de klør eller irriterer huden, eller fordi du ikke kan lide, hvordan de ser ud, så er det rart at kunne gøre noget ved dine gammelmandsvorter. Der er altså også forskellige ting, du kan gøre. Læs med her for at finde ud af, hvad dine muligheder er.

Hvordan opstår de?

Måske er du først og fremmest interesseret i at vide, hvordan de opstår. Det kunne jo være, du kunne gøre noget for at undgå dem. Desværre er det ikke klart, hvorfor de opstår. Derfor er der heller ingen klare måder at undgå dem på.

Med årene er det dog almindeligt, at der kommer flere af dem.

Få dem skrabet væk

En mulighed, du kan benytte dig af, hvis du gerne vil have dine gammelmandsvorter fjernet, er at gå til lægen. Her kan du nemlig få dem skrabet væk.

Det er dog vigtigt, at det er lægen, der gør det, og du ikke selv piller for meget ved dem. Der skal nemlig et særligt instrument og i nogle tilfælde bedøvelse til.

Frys dem væk

En anden form for behandling er frysebehandling. Her vil dine gammelmandsvorter blive frosset væk. Også her skal du dog bruge den rigtige og sikre form for behandling. Men det er muligt at købe redskabet til det, så du kan gøre det derhjemme.

Få laserbehandling

Nogle gange vil de to ovenstående behandlingsmetoder ikke være helt effektive. For dine vorter kan vende tilbage igen. Så kan du også overveje at få dem fjernet ved hjælp af laserbehandling. Også dette er du naturligvis nødt til at gå til en speciallæge for at få udført.