Leasing af en firmabil kan være et klogt træk

Skal du have en eller flere firmabiler? Så kan leasing af en firmabil være et klogt træk. Der er nemlig rigtig mange fordele ved at lease en firmabil i stedet for at købe en. Ved du ikke om køb eller leasing firmabil er det bedste for dig? Så læs med videre her. 

Fordele ved at lease en firmabil i stedet for at købe

Der er en del fordele ved at lease en firmabil. Du opnår blandt andet følgende fordele:

  • Du får en attraktiv beskatning
  • Du får en minimal belastning af likviditeten
  • Du får ingen uventede værditab på bilerne

Vælg mellem finansiel leasing og operationel leasing 

Hos mange leasingfirmaer kan du vælge mellem operationel leasing og finansiel leasing, når du skal lease en firmabil. Men hvad indeholder de to leasingformer? Det kan du få et indblik i herunder.

Finansiel leasing

Finansiel leasing er typisk kun en finansieringsform. Her skal du selv sørge for at finde en køber, når din leasingkontrakt med leasingfirmaet udløber. Det er desuden dig, der er økonomisk ansvarlig for serviceeftersyn og vedligeholdelse af firmabilen i leasingperioden. 

Operationel leasing

Ved operationel leasing får du først og fremmest en finansiel leasing af firmabilen, men du får mere end det. Du betaler en ekstra fast månedlig ydelse oveni til leasingfirmaet, og så er det leasingfirmaet, der sørger for at afholde udgifterne til serviceeftersyn og vedligeholdelse i leasingperioden. Derudover skal du heller ikke tænke på at finde en køber til bilen. Du leverer den blot tilbage til leasingfirmaet.