På jagt efter en kikkert? Her er, hvad du skal være opmærksom på

Står du og mangler en kikkert til jagt eller fuglekig, men ved du ikke helt, hvad du skal kigge efter for at finde den mest optimale til dig? Så kan du læse med her og lære mere om, hvordan du finder en kikkert, der passer dig.

Hvad betyder tallene?

Inden du går i gang med at kigge på kikkert, bør du vide, hvad de forskellige tal betyder. Leder du blandt små kikkerter, som en Leica kikkert i lommestørrelse, vil du ofte støde på følgende sammensætning: 8×25, hvor 8x betyder, at kikkerten forstørrer sit objekt otte gange. Det vil sige, at hvis du kigger på noget, som er 80 meter væk, vil det igennem kikkerten kun være 10 meter væk. Det sidste tal, 25, står for størrelsen på objektivåbningen. Det vil sige, at åbningen her er 25 mm. Som oftest er reglen, at jo større objektivåbning, jo mere lys vil der komme ind, og jo bedre ser du under dårlige lysforhold. Skal du finde en lysstærk kikkert, skal du dog også kigge på udgangspupil, glas, konstruktion og coatning, da det alt sammen spiller en rolle.

Kontekst er afgørende

Hvilken kikkert du skal vælge, afhænger stærkt af, hvad du skal bruge den til. Skal du bruge den til fuglekig, skal du helst ikke gå højere op i forstørrelse end 8x eller 10x, da de så kan være svære at holde stabile og dermed give et skarpt billede. De mest anvendte kikkerter til fuglekig er 8×32, 8×42 og 10×42. Mindre objektivåbning kan også benyttes, hvis du altid observerer i godt og klart vejr. Du kan finde et stort udvalg af Leica kikkerter med mindre åbninger.

Leder du efter en kikkert til jagt, skal du sørge for, at denne er vandtæt og robust. Skal du bruge kikkerten om natten, benyttes der oftest 8×50 eller en med endnu højere åbning.

Høj komfort er vigtigt

Dyrest er langt fra altid bedst. Der er nemlig mange ting, der spiller ind, når du skal vælge den rigtige kikkert. Foruden at vælge en kikkert, som har den rigtige lysstyrke og forstørrelse, skal du også have øje for komfort. Det er nemlig ikke lige meget, hvordan din fremtidige kikkert ligger i hånden på dig. Leica kikkerter er af høj kvalitet, og mange nyder at have sådan en kikkert i hånden. En Leica kikkert har mange år på bagen med en baggrund i kameraer. Derfor er du sikret et skarpt billede med en Leica kikkert i hånden. Den bedste måde hvorpå du kan finde ud af, hvilken kikkert passer til din hånd, er ved at prøve den.