Udlev havedrømmende i en kolonihave

Har du grønne fingre? Nyder du at dyrke dine egne grønsager, træer og krydderurter i haven? Så bør du da også næsten have en have at dyrke. Problemet er bare, at det ikke er alle, der har mulighed for at få en have. Hvis du for eksempel bor i byen, så er det ikke usandsynligt, at du er nødt til at bo i en lejlighed. Og hvor kan der så blive plads til dine havedrømme? Det kan der selvfølgelig i en kolonihave.

Sådan kommer du i gang

Der kan være forskellige regler og procedurer for, hvordan du kan få en kolonihave. Det afhænger nemlig af, hvilken kolonihaveforening du vil være en del af. Sørg derfor for at undersøge de relevante foreninger.

Når du så venter på at få en kolonihave, så sørg for at have din økonomi i orden. På https://bankly.dk kan du undersøge dine muligheder for at tage et lån. Så kan du være sikker på, at du har pengene i orden, så du er klar til at slå til.

Et lån kan altså hjælpe dig med at få råd til det, men tag kun et lån efter grundige overvejelser. Har du andre muligheder, kan det være værd at gøre i stedet.

Når du har styr på økonomien, vil du ofte kunne skrive dig op på en venteliste. Nogle gange kan du være nødt til at slå til hurtigt. Derfor er det altså godt at være fleksibel.

Få glæde af din have

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du er bevidst om, hvad det indebærer at have en kolonihave. Igen er det vigtigt, at du orienterer dig i den enkelte kolonihaveforenings regler. Der kan blandt andet være specifikke krav til, hvordan du skal vedligeholde haven.

Ideen med en kolonihave er først og fremmest, at du får et lod, som du kan dyrke, som du vil. Dertil kan der også ofte være et lille hus, hvor du kan opholde dig i sommerhalvåret.

Når du først har styr på regler, kan du beslutte dig for, hvad du skal dyrke.

Eftersom der altså kan være visse forventninger til vedligeholdelse, er det i øvrigt en god idé, at du ikke planter mere, end du har tid til at dyrke. Der kan jo i princippet være noget at lave hele året rundt. Derfor skal du være indstillet på at udføre det havearbejde, der følger med at have en kolonihave.