Få øje på nattens vidundere

Er du glad for jagt? Så ved du garanteret også, at der nogle gange er udfordringer med at få fat i det bytte, man gerne vil. Der er naturligvis reguleringer og regler for, hvornår du må jage forskelligt bytte i Danmark, og det er vigtigt at have sat sig ind i dette, før man tager på jagt. Men når først der er styr på den del, er det med at få udstyret i orden, så du virkelig kan få jaget det, du gerne vil have med hjem.

Nogle dyr kan man godt gå på jagt efter i dagtimerne, men andre er mere aktive om natten, og det vil være her, du har størst chance for at få det med hjem. Til gengæld er vi mennesker mere udfordrede, når det kommer til mørke, og det er derfor nødvendigt, at du har en natkikkert med night vision, så du er bedst muligt stillet på jagtmarken.

Mange forskellige kikkerter

Der findes rigtig mange natkikkerter, der hver især kan forskellige ting. Hvis du udelukkende jager om natten, er det en god idé at anskaffe sig en kikkert af høj kvalitet, men hvis det bare er noget, der skal prøves en gang eller to en gang imellem, er det måske ikke helt så vigtigt, at det er toppen af poppen, du får prøvet af. Du kan med fordel også forhøre dig blandt jagtfæller om, hvad de foretrækker af kikkerter, så du har noget at gå efter, hvis du føler dig lidt på bar bund.

Night vision kræver en hel del teknologi, hvor der blandt andet indgår varmesøgning. Dyrets varme vil omsættes til infrarøde stråler, som kikkerten kan opfatte, så du kan se, hvor dyret befinder sig, og hvordan det bevæger sig. Det er teknologi, der pt er under udvikling og hele tiden bliver bedre, for at kunne opfylde netop dine behov.