Sådan arrangerer du den bedste sommerfest

Sommeren står for døren, og det er nu tid til at invitere dine kære hjem og holde sommerfester på terrassen. I denne artikel får du en guide til, hvordan du kan arrangere en dejlig sommerfest for dine gæster, og som indeholder tips til både mad og drikke, såvel som forberedelse af terrassen.

Forbered et tema

Du kan med fordel indføre et tema til din sommerfest for dig selv, så det hele bliver mere overskueligt, i forhold til forberedelsen. Her kan du for eksempel indføre et spansk tema, som kan inkorporeres i hele festen og sætte præg på dit valg af mad, vin, musik og stemning. Du kan med fordel sætte noget spansk guitar på anlægget og pynte op med sombreros og varme farver på terrassen.

Valg af vin

Ved et spansk tema hører en god spansk rødvin selvfølgelig til. Her kan du vælge en Tempranillo vin, da denne har meget at byde på. Den har komplekse, krydrede smagsnoter, og er meget populær i vinverdenen, så denne vin er værd at stille på bordet til sommerfesten. Ordet Tempranillo er en forkortelse af det spanske ord ”temprano”, der betyder ”tidlig”, da den modner flere uger tidligere end de fleste andre spanske røde druer. De dominerende aromaer omfatter kirsebær, tørrede figner, cedertræ, tobak og dild. Tempranillos smagsoplevelser påvirkes betydeligt af alder. Der findes mange varianter, lige fra de unge med saftige frugtsmagsoplevelser og varme i smagen, til de ældre med dybere, mørkere frugtnoter og Tempranillos karakteristiske lædersmag.

Valg af mad

Hvis du vælger Tempranillo vin, kan du sagtens tænde op for grillen og stege nogle gode store bøffer, da vinen passer godt til kød. Dog er denne vin meget alsidig, så du kan sagtens servere grøntsager, pastaretter eller mexicansk mad. Hvis du vil gå hele vejen med det spanske tema, kan du lave tapas bord, som passer perfekt til Tempranillo vinens smagsoplevelse.