Gå på opdagelse i Danmarks yngste storby

I Sydvestjylland, helt ud til Vadehavet ligger Esbjerg. Byen er Danmarks femtestørste og omtales af mange som den yngste storby i Danmark på grund af den store udvikling, der er sket i byen i løbet de sidste cirka 100 år.

En by med masser af kvaliteter

Selvom mange mener Esbjerg ligger meget afsides, har byen masser at byde på. Der er masser af hyggeligt byliv, vild natur og storbykvaliteter, som efterhånden tiltrækker flere og flere unge tilflyttere. Den hyggelige midtby byder på masser af gode muligheder for shopping og hyggelige caféer og restauranter. Du kan læse meget mere om byen og seneste nyt her.

Et hav af oplevelser

Helt unikt for Esbjerg er den store havn, som er et industrielt og europæisk knudepunkt. Politisk satses der stort på havnen og dens potentiale for udnyttelse af havvindenergi, og der er igangsat store planer om at udvide havnen. Her oplever du virkelig den rå og barske natur og bliver blæst fuldstændig igennem.

Fra Esbjerg Havn kan du tage færgen direkte til Nordby på Fanø. Det er en smuk færgeoverfart, der kun tager 12 minutter. På Fanø kan du se den smukke natur ved de lange sandstrande og den hyggelige ø-atmosfære, som bare skal opleves på egen krop.

Ikonisk vartegn ud mod havet

Esbjerg er nok mest kendt for den ikoniske skulptur, Mennesket ved Havet, som er 9 meter høj og står med fronten direkte ud mod Vadehavet. Den omtales også ofte som De fire hvide mænd og er uden tvivl et stort must når du besøger den sydvestjyske hovedstad. Skulpturen byder på en fantastisk udsigt over Vadehavet og Esbjergs imponerende havnefront.

Der er ingen tvivl om at Esbjerg er i rivende udvikling og har masser af potentiale til at blive endnu større og befolkningsrig end den allerede er. Giv byen et visit og oplev dens store charme.