Skal vi adoptere amerikansk kultur?

Dansk kultur er noget vi værner hårdt om. Vi holder et fast greb om alt, hvad der beviseligt er dansk, og skuler mod det udefrakommende. Særligt amerikansk kultur er noget, der ofte skaber debat. Mange inkorporerer det i deres liv, da de er influeret af amerikanske film og serier.

 

I den anden ende sidder dem, der er bange for at danske traditioner bliver vasket bort med indførslen af udefrakommende kultur. Så hvad er det rigtige at gøre, skal vi hilse burgeren velkommen eller fortsætte med at skylle karrysild ned med en Rød Aalborg?

 

Halloween

Halloween minder i sin grundform meget om fastelavn. Her skal det hele være lidt uhyggeligt, og vi pynter gerne op med udskårne græskar og skeletter. Børnene – klædt som monstre – render rundt i kvarteret og rasler slik ved dørene.

 

Ærkeamerikansk er halloween. Men hvad gør det, at festen kommer fra den anden side af Atlanten? Børnene elsker det. De får lov til at klæde sig sjovt ud og bruge tid sammen med deres venner. Gevinsten: slik.

 

Selvfølgelig elsker de det. Og det er i virkeligheden det, det hele handler om. Børnenes glæder. Det er ikke et udtryk for amerikanske missionærer, der prøver at overbevise os om skifte valutaen ud med dollars.

 

Valentine

Valentine er også en festdag mange stejler over. For ”hvad skal vi dog med det overgjorte kærlighedstema?”.

 

Mig bekendt har vi ikke en dansk pendant. Valentine er en festdag der hylder kærligheden mellem to mennesker, og hvem kan dog være imod i det?

 

Hvis du selv er i mod, skal du prøve at give valentinsdag blomster, til en du elsker. Når du ser personen ansigt lyse op som ildfluer mod nattehimlen, er jeg sikker på, at du lægger dine reservationer fra dig. Det handler om at gøre din partner glad.